Měření a regulace O2 v atmosféře a v kapalině uvnitř buněčných inkubátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá měřením a regulací kyslíku v atmosféře a v kapalině uvnitř buněčných inkubátorů. Vychází ze stanovených požadavků a parametrů zadaných laboratoří biofyziky FEKT VUT. V teoretické části jsou popsány typy a principy senzorů. Hlavní část práce je zaměřena na návrh a následnou realizaci senzoru pro měření kyslíku pomocí mikrokontroléru.
This bachelor thesis deals with the measurement and regulation of oxygen in the atmosphere and in liquid inside incubators for cell culture. It is based on specified requirements and parameters set by the Laboratory of the Biophysics of the Faculty of Electrical Engineering and Communication of BUT (FEKT VUT). In the theoretical part, types and principles of sensors are described. The theoretical part describes the types and principles of the sensors. The main part of the thesis is focused on the design and subsequent realization of oxygen sensor using a microcontroller.
Description
Citation
NEČASOVÁ, B. Měření a regulace O2 v atmosféře a v kapalině uvnitř buněčných inkubátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal: Jaká je přesnost měření ? Jaká je reakční doba sondy ? Ing. Hejč se zeptal: Jaký typ paměti je nedostatečný ? Nezvažovala jste zkrácení bitové délky ? Jakou nejkratší délku slova byste mohla použít ? Mudr. Gumulec se zeptal: Jak velké je měřící zařízení ? Jak by vypadalo řešení při měření v petriho misce? Mudr. Stračina se zeptal: Lze měřící zařízení použít v klasické inkubační komoře? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO