Zpětný pohled

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Ve své bakalářské práci se budu zabývat souvislostí mezi pozorováním a procesem fotografování. Sleduji jak se proces fotografie rodí ve své nejprostší a nejzákladnější podobě a to- v prvotní myšlence. První část mé bakalářské práce se skládá z audio nahrávek kde zachycuji každodenní všední momenty které mne zaujaly. Zajímá mě vztah mezi fotografií slovem/ jazykem, jak jazyk vstupuje do fotografie a naopak. Stačí abychom se na fotografii podívali a asociace a vzpomínky a představy se promítnou do slov a obrazů. Jde mi o vyvolávání „mentálních“ fotografií v mysli. Druhá část mé bakalářské práce se skládá ze zrcátkového objektu, který je aktivován až zapojením diváka do procesu pozorování.
In my bachelor thesis I will deal with the connection between observation and photography process. I watch how the process of photography is born in its simplest and most basic form and in the initial idea. The first part of my bachelor thesis consists of audio recordings where I capture the everyday moments of interest that I was interested in. I am interested in the relationship between photos by word / language, how the language enters the photo, and vice versa. It is enough to look at the picture and associations and memories and ideas are reflected in words and images. It's about raising "mental" photos in my mind. The second part of my bachelor's thesis consists of a mirror object, which is activated only when the viewer is involved in the observation process.
Description
Citation
IVANOVÁ, K. Zpětný pohled [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (předseda) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Václav Magid (člen) doc. Mgr. Vladimír Havlík (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) MgA. Jennifer Helia De Felice, Ph.D. (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO