Přenos a využití procesních dat (PLC) v systému řízení výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce objasní čtenářovi komplikovanost plánování výroby a proč je pro tuto činnost výhodnější využít k tomuto určený systém. Dále se zde dočte o složitosti řízení výroby a o nutnosti provázanosti elektronických komunikací na všech úrovních systémů v podniku. Použijeme tři různé přístupy k datům v řídicích systémech Siemens a pro dva z nich popíšeme obecný postup, jak s jejich pomocí získáme soubor, jenž půjde otevřít v klasickém tabulkovém procesoru, jako je například MS Excel a který bude obsahovat uživatelem vybrané proměnné včetně jejich aktuálních hodnot. V poslední řadě bude čtenář seznámen s návrhem a samotným programem SimRead, který slouží k vyčítání hodnot proměnných v kombinaci se standardními komunikačními bloky.
This work explains to reader the difficulty of production scheduling and why is much advantageous using proper system for this work. Next he reads about complexity of production management and about necessity of linkage between all levels of company’s IT systems. We are going to use three different approaches for getting Siemens controller’s data out and for two of them we are going to describe general procedure, how we gets a data files, which are openable in classic table processor like MS Excel and which contain user’s choosen variables including their actual values. Finally reader will be familiarized with SimRead program, which serves for reading variable’s values in combination with Simatic standart communication blocks.
Description
Citation
KUPČÍK, M. Přenos a využití procesních dat (PLC) v systému řízení výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO