Tělo jako fragment

Abstract
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na masky jako autentický obtisk lidského obličeje. Mým záměrem bylo ověřit si možnost spolupráce s konkrétními osobami a to v co nejširším spektru. Moje práce má jak výtvarný, tak i psychologický rozsah. Pracuji s lidskou identitou a s jejími podobami v rámci různých sociálních rolí. Tato práce je svým rozsahem časově náročná. Vytvářím sádrové odlitky tváří mnoha desítek lidí. Po sejmutí mi vznikne forma, ze které odlévám finální podobu masek. Pracuji s polyesterovou pryskyřicí, kterou míchám s dalšími materiály. Vznikají mi tak velmi odlišné struktury, barvy a podoby masek. Tímto postupem práce se snažím zdůraznit odlišnost jednotlivých lidí. Každý exemplář je originál, svým způsobem výjimečný a nenapodobitelný.
In my Bachelor Thesis I focused on masks as an authentic imprint of human face. My intention was to verify the possibility of working with specific people in the broadest possible spectrum. My work has both artistic and psychological extent. I work with human identity and its forms within different social roles. This work is time consuming. I make plaster casts of faces of many dozen people. After removing, I get a form from which I cast the final form of masks. I work with a polyester resin that I mix with other materials. This gives me very different structures, colors and the appearance of masks. In this way I try to emphasize the differences of individual people. Every specimen is original, exceptional and inimitable.
Description
Citation
DOHNALOVÁ, T. Tělo jako fragment [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
prof. akad. soch. Jan Ambrůz (předseda) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) Mgr. Art. Žaneta Kögler (člen) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen) doc. Mgr. Pavel Korbička (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen) MgA. Tereza Hejmová (člen) Ing. arch. Jakub Novák (člen) Mgr. Martin Dostál (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO