Nesmysl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Tato práce je autoportrétem ve smyslu sdělení svého světonázoru divákovi, ale totéž zároveň vyjasňuje i mě samotnému. Je také prostředkem mé osobní transformace, osobního rituálu, který její realizací uskutečňuji. Je milostnou písní pro tuto planetu a zároveň nenávistným gestem směrem ke všemu co mi vadí na bytí člověkem. Je uměleckým výstupem frustrací, které přerostly v začínající psychospirituální krizi. A také ekoteroristickým apelem, upozorněním konzumní společnosti na její pochybení a na možné důsledky tohoto způsobu života na jedince, který si váží života na této planetě. Výchozím pojmem je nesmysl – ve smyslu potenciálů, které nebyly a nebudou nikdy uskutečněny.
This work is selfportrait as giving out my view of the world in all of its aspects. It also clears the same to me personaly. Its also the way of my own personal transformation, ritual that is happening by its brith. It is a lovesong for our planet and also hateful gaesture to everything that I hate on being human. Its an artistic consequence of frustrations that started to be psychospiritual crisis. It is also eko-terorrist motivation letter from a person that loves Earth so much. The main term of this work is The Nonsense. Potentials that never existed and that will never come to existence.
Description
Citation
DOČKAL, P. Nesmysl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (předseda) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Václav Magid (člen) doc. Mgr. Vladimír Havlík (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) MgA. Jennifer Helia De Felice, Ph.D. (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO