Algoritmy pro rozpoznávání pojmenovaných entit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom práce je zistiť, ktorý algoritmus je schopný najlepšie rozpoznávať pomenované entity v emailových správach. V teoretickej časti práce sú popísané existujúce nástroje v tejto oblasti. Praktická časť obsahuje návrh dvoch nástrojov špeciálne určených na učenie nových modelov schopných rozpoznávať pomenované entity v emailových správach. Prvý nástroj je implementáciou neurónovej siete, druhý nástroj využíva CRF grafový model. Úspešnosť a schopnosť existujúcich i navrhnutých nástrojov generalizovať je porovnaná na časti emailových správ poskytnutých firmou Kiwi.com.
The aim of this work is to find out which algorithm is the best at recognizing named entities in e-mail messages. The theoretical part explains the existing tools in this field. The practical part describes the design of two tools specifically designed to create new models capable of recognizing named entities in e-mail messages. The first tool is based on a neural network and the second tool uses a CRF graph model. The existing and newly created tools and their ability to generalize are compared on a subset of e-mail messages provided by Kiwi.com.
Description
Citation
WINTER, L. Algoritmy pro rozpoznávání pojmenovaných entit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (předseda) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student obeznámil komisi s výsledky své DP, představil cíle své práce. Oponent měl na studenta dva dotazy. Doc. Švarc měl dotaz na konkrétní příklad s letenkami. Doc. Matoušek se tázal, zda student navštívil společnost Kiwi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO