Použití statistických metod v managementu kvality.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Statistické metody v managementu řízení jakosti jsou silným nástrojem, který nám umožňuje správně se rozhodovat v oblasti řízení jakosti, či i v jiných možných oblastech, jako při řízení procesů, nebo u zhodnocování určitých parametrů v podniku. V těchto ohledech nám pomáhají různé normy, příručky a publikace jako ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 9004 a ČSN ISO/TR 10017. V počáteční části práce se postupně zabýváme rozborem hlavních pojmů z oblasti managementu a statistických metod, dále pokračujeme řízením a procesy, SPC, výčtem základních statistických metod a daty. Cílem této bakalářské práce je literární rešerše čerpající z dostupných materiálů a vlastní závěry spojené s predikcí vývoje v oblasti užívání statistických metod v řízení jakosti.
Statistical methods in quality management system are strong tools, which helps us to make right resolutions in area of quality management, or in other possible areas, such as process control, or in assessing of specific parameters in company. In these respects we are using various norms, manuals and publications such as ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 9004 a ČSN ISO/TR 10017. In the beginning part of work we are gradually dealing with basic phraseology from area of statistical methods, next we continues with management and with process, SPC, description of basic statistical methods and in the end by data. Goal of this work is literature exploration of facts and own conclusion connected with predict of progress in these area.
Description
Citation
VYŠKOVSKÝ, J. Použití statistických metod v managementu kvality. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (předseda) doc. Ing. Alois Fiala, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Trvaj (člen) Ing. Marek Mitáček (člen) Ing. Petr Dobšák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Doňarová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Musil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO