Zabezpečení sítě pomocí virtuálních firewallů nové generace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom bakalárskej práce je preštudovať problematiku zabezpečenia sietí pomocou fire- wallov, zhodnotiť vlastnosti jednotlivých typov firewallov a následne ich zdokumentovať. Ďalším z cieľov je návrh zabezpečenia malej až stredne veľkej siete, s následným popi- som optimálneho zabezpečenie. Hlavným výstupom bakalárskej práce je návrh zapojenia laboratórnej úlohy, s popisom jednotlivých krokov a ich následným odskúšaním. V tejto úlohe má študent za cieľ pochopiť dôležitosť využitia ochranných sieťových prvkov v podobe firewallov a vyskúšať si rôzne druhy ochrán na danej sieti. Úloha je zakončená experimentálnym overením odolnosti firewallu voči sieťovému útoku
The bachelors thesis aims to study the issue of security of the networks that use firewalls. The next goal is to evaluate the characteristics of a different types of firewalls and to summarize its results. The other object is to design a small or medium sized network with description of best practice. The main objective of the thesis is to design a lecture task for students to test with a step-by-step solution. This task is for students to undertand the importance of firewalls as a network protection service tools and to try out different types of filters for maintainin network security. The task ends with a practical stress test made by a network attack in order to see its resistance to the attack.
Description
Citation
VARMUS, P. Zabezpečení sítě pomocí virtuálních firewallů nové generace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavol Harár, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
1. Definujte pojmy "virtuální firewall" a "firewall nové generace".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO