Řídicí jednotka pro řízení polohy experimentálního polohovacího stolku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje teoretické charakteristice použitých komponentů a jejímu fungování. Hlavní část je zaměřena na praktický návrh a sestavení funkčního zařízení pro řízení polohy stolečku, který je součástí nespecifikovaného pracoviště. Pozornost je soustředěna zejména na ATmega328, které je součástí modulu Arduina pro ovládání podřazených systémů. Dokument popisuje blíže komunikaci s počítačem, který může být zvolen jako ovládací prvek polohovacího aparátu. Změna polohy je zajištěna dvěma krokovými motorky. Primární ovládání bylo navrženo pomocí tlačítek a informace o poloze je operátorovi sdělena skrze displej. Celý koncept podléhá požadavkům na spolehlivost a přesnost s akcentem na jednoduchou obsluhu.
The work is devoted to the theoretical characteristics of the used components and its functioning. The main part is focused on practical design and build a functional device for control the position of the table, which is part of some unspecified workplace. Attention is mainly concentrated on the ATmega328, which is part of the module Arduino for control sub systems. The document describes a closer communication with the computer, which can be selected as a control element positioning apparatus. Change of position is provided by two stepper motors. The primary control was designed using buttons and the position information is the operator transmitted to the display. The whole concept is subject to the requirements on the reliability and accuracy with an emphasis on simple operation.
Description
Citation
FRIES, L. Řídicí jednotka pro řízení polohy experimentálního polohovacího stolku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Jitka Brüstlová, CSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) jaké další řešení umístění senzorů byste navrhoval? 2) jaká je přesnost krokování? Je to dostačující v rámci zadání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO