Rukavice se senzory ohybu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací rukavice se senzory ohybu. Tato práce shrnuje problematiku odporových senzorů, popisuje jejich princip a využití. Poté se zabývá stručným popisem anatomie horní končetiny a stupni volnosti. Teoretické podklady pro práci jsou uvedeny v první kapitole a následně využity v kapitole druhé, třetí a čtvrté, které se zabývají návrhem a realizací hardwarové i softwarové části. Principem je snímání ohybů prstů pomocí senzorů ohybu připojených na vývojovou desku Arduino a jejich vizualizace. Výstupem této práce je laboratorní úloha pro výuku senzoriky, která je koncipována pro práci s jedním senzorem.
Bachelors thesis deals with design and realization of a glove with flex sensors. This thesis summarizes problematics of resistive sensors, describes their principles and using. Then deals with brief upper limb anatomy and degrees of freedom. Theoretical base is stated in chapter one and then used in chapters two, three and four, that describe the design and realization of hardware and software. The principle is based on capturing the flection of the fingers by using flex sensors connected to the Arduino development board and their visualization. The output of this thesis is a laboratory task for teaching senzorics, which is designed for using one flex sensor.
Description
Citation
FINDEJSOVÁ, A. Rukavice se senzory ohybu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO