Vytvoření terapeutické hry s využitím EMG signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na elektromyografii a její využití pro biofeedback. Nejprve popisuje elektromyografii a způsob jakým se měří. Dále způsoby zpracování signálu EMG, aby se dal určitým způsobem kvantifikovat a vyhodnotit. Také popisuje biofeedback a jeho využití v terapii a terapeutických hrách. Seznamuje čtenáře s přístrojem BITalino, který představuje nízkonákladový přístroj pro snímání biofeedbacku. K práci je dodána aplikace napsaná v jazyce C++, do které se implementovala hra Super Mario World a která vykresluje průběhy měřených signálu a z nich počítaných parametrů.
This bachelor thesis describes electromyography which we can use for biofeedback. At first, it describes electromyography and methods of measuring. Then biofeedback is described and its usage for therapeutic purposes or therapeutic games. Also it introduces BITalino device which represents low-cost solution for biofeedback. For practical uses there is provided a program written in C++ which includes Super Mario World. Appliation also draws measuered signal and parameteres calcuted from it.
Description
Citation
DROZD, T. Vytvoření terapeutické hry s využitím EMG signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal: Jak jste volil práh pro detekci ? Na co v práci používáte vlnkovou transformaci ? Ing. Hejč se zeptal: Jaké bylo zpoždění zpracování signálu ? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO