Analýza vysokofrekvenčních oscilací a konektivity v elektrofyziologii mozku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá zkoumáním problematiky analýzy vysokofrekvenčních oscilací (HFO), analýzy konektivity mozkové tkáně a zkoumání účinnosti a přesnosti jednotlivých metod používaných při jejich analýze. Dále je cílem práce zjistit souvislosti mezi HFO a hodnotami získanými měřením konektvity a stanovit optimální způsob pro přesnější a rychlejší lokalizování epileptogenních ložisek, což zvyšuje šanci na úspěšné a kompletní odoperování veškerých epileptogenních ložisek z mozku a tedy k úplnému vymizení epiepsie u operovaného pacienta.
This study is focused on methods of analysis of high frequency oscillations (HFOs) and connectivity in invasive electrophysiology of the brain, comparing the effectiveness of these methods. The aim of the study is to find correlation between HFO and connectivity data and to determine the optimal way of localizing epilepileptic tissue to help pacients undergoing surgery to get rid of epilepsy completely.
Description
Citation
KOZLOVSKÁ, M. Analýza vysokofrekvenčních oscilací a konektivity v elektrofyziologii mozku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Mudr. Gumulec se zeptal: Jak probíhala analýza ? Co myslíte resekovanou tkání ? Doc. Schwarz se zeptal: Co je detektorem? Proč nemáte vyhodnocenou úspěšnost ? Co to je funkční konektivita ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO