Napájecí zdroj pro družicové aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářské práce spočívá v návrhu a realizaci spínaného zdroje pro použití v satelitech typu Cubesat. V dokumentu jsou popsány teoretické poznatky týkaje se spínaných zdrojů. Dokument také obsahuje základní teoretické poznatky pro aplikaci elektronických zařízení ve vesmírném prostředí a obsahuje popis konceptu jednotek Cubesat a jejich aplikační výhody. V práci je systematicky popsán způsob návrhu napájecího zdroje pro aplikaci v satelitu typu Cubesat.
The bachelor thesis consists of the design and realization switched source for use in satellites of Cubesat type. The paper describes the theoretical knowledge of switched sources. The document also contains basic theoretical knowledge for the application of electronic devices in the cosmic environment and contains a description of the Cubesat concept and their application benefits. In the paper there is systematically described how to design a power source for application in a Cubesat satellite.
Description
Citation
PAVLÍK, A. Napájecí zdroj pro družicové aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) jak byla zvolena hodnota frekvence? 2) jak byla měřena/vypočtena celková účinnost? 3) jaká by byla účinnost při poloviční frekvenci? 4) jak se liší spínaný zdroj pro družici od spínaného zdroje pro normální provoz např. v automobilu? 5) jaké další úpravy by byly nutné pro použití zdroje v reálných podmínkách na družici? 6) jak byly určeny rozměry desky? Jaká byla použita pájka? 7) je vhodné zatěžovat baterii předpěťovou ochranu zkratováním na zem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO