Bezpečná autentizace uživatelů pomocí čipových karet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje problematice čipových karet typu BasicCard a jejich analýzou z hlediska nabízených kryptografických funkcí a míry zabezpečení. Byla zde použita metoda eliptických křivek. Práce také obsahuje návrh autentizačního protokolu a jeho implementaci.
This thesis deals with Basic Card problém and their analysis in terms of the offered features cryptographic security measures. Elliptic curve method was used in this thesis. The thesis contains design of authentication protocol and its implementation.
Description
Citation
KOUTNÝ, T. Bezpečná autentizace uživatelů pomocí čipových karet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavol Harár, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
1. Jaký je rozdíl mezi podpisovými schématy NR a DSA nad eliptickými křivkami, které jste měřil v bakalářské práci? 2. Jaký je rozdíl mezi šifrovacím a podpisovým schématem v kryptofrafii? Jaké se zde používají klíče? 3. v práci píšete na str. 29, že jste měřil křivky Brainpool. "Velikost polí těchto křivek je od 160 do 512 bitů". Definujte pojem "velikost pole křivky". Komise se zhodla, že student není schopen práci doplnit, či přepracovat se stejným zadáním. Student se v problematice neorientuje. Na doplňující otázky odpovídal nesprávně. Komise souhlasí s hodnocením vedoucího práce a oponenta.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO