Ovládač elektrických zařízení založený na platformě Raspbery Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom práce je navrhnúť bezdrôtový ovládač rôznych elektrických zariadení založený na platforme Raspberry Pi. Navrhnuté a vyrobené moduly bezdrôtovo komunikujú s riadiacou jednotkou. Nastavenie a ovládanie zariadení prebieha pomocou mobilnej aplikácie dostupnej na hlavné mobilné platformy. Ako riadiaca jednotka je použitý mikropočítač Raspberry Pi a bezdrôtová komunikácia je dosiahnutá použitím modulu NRF24l01+.
Main objective of this thesis is to design wireless controller of electric equipment based on Raspberry Pi. Each designed module is communicating with controller wirelessly. Devices are operated by mobile application. As main controller is used microcomputer Raspberry Pi and wireless communication is achieved by using module NRF24l01+.
Description
Citation
KUČKOVSKÝ, R. Ovládač elektrických zařízení založený na platformě Raspbery Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a provedl praktickou ukázku vytvořeného hardwaru a mobilní aplikace. V průběhu praktické ukázky odpovídal na otázky komise. 1)Jaká je provozní doba modulů s bateriovým napájením? Provedl jste nějakou analýzu výdrže ve vašem navrženém řešení? Student odpověděl na otázku oponenta. 2) Jak je řešeno zabezpečení zařízení? Je použito základní šifrování vnitřního protokolu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO