Autonomní rotátor pro příjem dat z NOAA družic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje teoretickou část návrhu a výrobu autonomního anténního rotátoru určeného pro směrování parabolické antény na družice NOAA. Je popsána problematika pohybu družic a jednotlivé možnosti výpočtu její polohy. V návrhu samotného rotátoru jsou diskutovány možné a následně zvolené řešení. Výsledkem by mělo být zcela autonomního řešení. V závěru práce je shrnutí návrhu a zhodnocení prototypu.
This bachelor project describes theoretical part of design and production of the autonomous antenna rotator designed for routing parabolic antenna on NOAA satellites. It describes the problem of satellite movement and the various algorithms for calculating satellite position. The proposal itself rotator discuss possible solutions and then selected. The result should be a proposal for a completely autonomous solution. The conclusion is a summary of the proposal and prototype evaluation.
Description
Citation
MICHALÍK, D. Autonomní rotátor pro příjem dat z NOAA družic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) čím je limitována přesnost zařízení? 2) výpočet polohy družit je implementován v zařízení nebo byla spočítána poloha předem? 3) jak je řízena poloha zařízení? 4) proč byla zvolena antiparalelní dioda s parametry 1 A, 200 V?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO