Porovnání vlastností perovskitovských fotovoltaických článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V tejto bakalárkej práci je predstavená technológia výroby a premena elektromagnetického žiarenia na elektrickú energiu s využitím perovskitov. V práci sú popísané známe druhy štruktúr perovskitových fotovoltaických článkov a materiály ktoré sa využívajú na ich výrobu. Ďalej sú v teoretickej časti popísané vlastnosti perovskitových článkov, merané elektrické veličiny a metódy fotospektroskopie, impedančnej spektoskopie a fotoimpedančnej spektroskopie, ktoré sú využité pri meraní a analýze článkov. V nasledujúcej praktickej časti je popísaná výroba článkov, meranie a vyhodnocovanie vlastností perovskitových článkov.
In this bachelor’s thesis it is introduced production technology and conversion of electromagnetic radiation into electric energy employing perovskites. In this paper are also described known types of perovskite photovoltaic cell structures and materials that are used to produce them. Furthermore, the theoretical part describes properties of perovskite photovoltaic cells, measured electric quantities and methods of measurement such as photospectroscopy photoimpedance spectroscopy and impedance spectroscopy that are also used to analyze cells functionality. In the following practical part is described fabrication of perovskite cells and evaluation of measured results of the perovskite cell.
Description
Citation
MUDROCH, M. Porovnání vlastností perovskitovských fotovoltaických článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise: 1. Porovnání školských a komerčních článků? 2. Vliv délky krystalizace na parametry? 3. Je odpor v grafu elektroimpedanční spektroskopie sériový, nebo paralelní? 4. Výrobce použitého zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO