2017

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 620
  • Item
    Průmyslová pekárna Herold Brno
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Valachová, Magdaléna; Nový, Alois; Kolář, Radim; Suchánek,, Petr
    Cieľom práce bolo navrhnutie novostavby priemyselnej pekárne pre firmu Herold v Brne, v časti Horné Heršpice. Hlavnou objemovou myšlienkou je striedanie vyšších a nižších hmôt. Objekt sa skladá z administratívy, expedície a hlavnej výroby. Vjazd do areálu je umožnený z ulice K terminálu, a z tejto ulice je rovnako zabezpečený aj vstup pre peších, ktorý je nekonfliktný s vjazdom. Vjazd je určený pre osobné autá, dodávky expedície ale aj dodávky zásob. Administratívna časť objektu je riešená bezbariérovo. Najväčšia časť objektu je výroba, ktorá sa rozkladá na 1000 m2 . Výroba sa rozdeľuje na tri časti podľa druhu výrobku, a tieto jednotlivé časti sú prepojené koridormi, ktoré zároveň slúžia ako svetlíky a presvetľujú celú výrobu. Rovnako sa pomocou koridorov môžu zamestnanci a tovar jednoducho presúvať do expedície. Expedícia je rozdelená na technické zázemie a sklady podľa potreby. Taktiež sa tu nachádza šesť expedičných boxov. Dôležitou požiadavkou bola variabilita priestoru, preto je v objekte zvolený skeletový nosný systém.
  • Item
    Studie přečerpávací vodní elektrárny
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Suchomelová, Aneta; Dráb, Aleš; Samková, Aneta
    Cílem bakalářské práce je studie přečerpávací vodní elektrárny v lokalitě Střekov na Labi, v blízkosti Masarykova zdymadla Střekov. Studie se zabývá především zpracováním stavební a technologické části strojovny pro variantu šachtové strojovny umístěné v prostoru stávajícího přístaviště Vaňov. Předmětem studie není vypracování dokumentace horní nádrže ani přivaděče vody z horní nádrže. Studie se skládá z několika částí, konkrétně zpracování technické zprávy, hydrotechnických výpočtů, výkresové dokumentace strojovny přečerpávací vodní elektrárny a fotodokumentace lokality.
  • Item
    Studie přečerpávací vodní elektrárny
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Račoch, Tomáš; Dráb, Aleš; Pavlíček, Michal
    Bakalářská práce se zabývá návrhem studie přečerpávací vodní elektrárny v Lokalitě Střekov na Labi. Cílem práce je návrh jedné varianty stavební a technologické části strojovny. Studie je rozdělena do několika částí, skládá se z technické zprávy, hydraulických výpočtů, výkresové dokumentace a fotodokumentace.
  • Item
    Studie přečerpávací vodní elektrárny
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Kratina, Jakub; Dráb, Aleš; Duchan, David
    Přečerpávací vodní elektrárny jsou nedílnou součástí každé elektrizační soustavy. V současné době představují asi jedinou možnost, jak akumulovat větší množství přebytečné elektrické energie. Staví se také jako osvědčený regulační prvek elektrizační soustavy. Obsahem této bakalářské práce je studie proveditelnosti přečerpávací vodní elektrárny (PVE Podlešín) v lokalitě Vaňov. V úvodu je pojednáno o problematice přečerpávacích vodních elektráren. Poté následuje návrh technického řešení stavby elektrárny. Hlavní částí studie je zpracování výkresové dokumentace a technické zprávy.
  • Item
    Ideový návrh hráze horní nádrže přečerpávací vodní elektrárny
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Kotaška, Stanislav; Špano, Miroslav; Duchan, David
    Bakalářská práce má za cíl návrh horní nádrže přečerpávací vodní elektrárny lokalizované nedaleko Ústí nad Labem. Hlavním účelem této nádrže je akumulace vyrobené energie a její přerozdělení v čase. Nádrž je navržena v souladu s normou ČSN 752310 - Sypané přehrady. Bakalářská práce se skládá z textové části, hydrotechnických výpočtů a grafických příloh.