Testování přesnosti stavebních laserových přístrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá testováním přesnosti vybraných stavebních laserových přístrojů. Nejdříve jsou popsány vlastnosti těchto přístrojů. Poté je vysvětlen postup měření, kterým jsou získány hodnoty pro výpočet středních chyb. Tyto chyby jsou porovnány s maximálními odchylkami předepsanými výrobci v manuálu. Na závěr je popsána praktická využitelnost vybraných přístrojů vzhledem ke zkušenostem při měření. Veškeré zápisníky, výpočty a grafy jsou umístěny v přílohách této práce.
This Bachelor´s thesis deals with accuracy testing of chosen building laser tools. At first, features of these devices are described. Then the measurement procedure is explained. By this measurement the values for the calculation of errors are obtained. These errors are compared with the maximum deviations prescribed in the manual by the manufacturer. In conclusion, the practical applicability of selected devices is described in relation to measurement experiences. All measured values, calculations and charts are located in attachments of this thesis.
Description
Citation
ABSOLONOVÁ, J. Testování přesnosti stavebních laserových přístrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO