Strategie českých obchodních řetězců v boji se zahraniční konkurencí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o situaci na českém trhu se spotřebním zbožím. Konkrétně o postavení českého obchodního družstva Konzum Ústí nad Orlicí, které spadá pod Svaz českých a moravských spotřebních družstev. V práci analyzuji současný stav na českém trhu komplexně a zabývám se jeho směřováním v budoucnosti. Analyzuji obchodní politiku družstva Konzum, její úspěšnost a dopady. Snažím se postihnout východiska, která vyplývají z průzkumu trhu provedený společností Incoma tak, aby nadále toto konkrétní obchodní družstvo a všechna česká spotřební družstva obstála v neutuchající konkurenci silných zahraničních řetězců.
This master´s thesis deals with a problematic of situation on the czech market with consumer´s goods. Especially position of the czech retail chain called Konzum Ústí nad Orlicí, which belong to Association of czech and moravian retail chains. In the thesis I analyse present situation on the czech market with the goods and occupy with future trends. Its consider on the business policy of Konzum, their success and effect. I concentrate myself on the results, which are realized by research made by copany Incoma, to improve the situation and position of the Konzum and Association of czech and moravian retail chains in the keen competition on the czech market because of the foreign retail chains.
Description
Citation
BENEŠOVÁ, H. Strategie českých obchodních řetězců v boji se zahraniční konkurencí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jiří Baťka (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO