Posouzení vodního toku ve správě Povodí Moravy, s. p.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení části toku Romže, která je ve správě Povodí Moravy, s. p. Romže protéká intravilánem obce Držovice, kde se nachází vymezená oblast s potenciálně významným povodňovým rizikem. Na toku je posouzen současný stav vycházející z pochůzky lokalitou a podkladů. Pro posouzení kapacity koryta a objektů v řešeném úseku byl proveden výpočet pomocí 1D programu HEC-RAS, ve kterém byly vyneseny jednotlivé příčné profily a zadány N-leté průtoky toku. Na základě výsledků z programu bylo navrženo přírodě blízké protipovodňové opatření pro návrhový průtok koryta.
The bachelor thesis is focused on the assessment of a part of the stream Romže which is managed by the Povodí Moravy, s. p. The Romže is located in the urban area of the village Držovice. There is a defined area with a potentially significant flood risk. The description of the current condition of the river part is based on the inspection and background materials. The calculations for assessment of channel capacity and the capacity of objects in the location were made by the 1D program HEC-RAS. The individual cross-sections and the N-year flow of the river were put in the program. Based on these results, near-natural flood protection measures for designed channel capacity of the river have been designed.
Description
Citation
CETKOVSKÁ, L. Posouzení vodního toku ve správě Povodí Moravy, s. p. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO