Digitálně řízený multifunkční filtr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku využití digitálně řízených prvků ve formě digitálních potenciometrů v analogových obvodech na frekvencích vyšších než 1 MHz. Cílem práce je vytvořit plně digitálně řiditelný elektronický aktivní filtr s možností změny řádu filtru, typu aproximační funkce, mezní frekvence a činitele jakosti. Pro tyto účely je využit integrovaný obvod LT1568 od firmy Linear Technology. Zároveň je nutné zahrnout do analýzy výzkum parazitních projevů digitálně řízených prvků, neboť aplikace na těchto frekvencích vyžaduje lepší konstrukční řešení než je tomu v případě využití standardních pevných rezistorů. Funkčnost obvodu je ověřena pomocí simulací v LTspice. Pro měření byl vytvořen funkční vzorek.
he bachelor thesis deals with the modern design of analog filter where the digital potentiometers to control circuit parameters are used. The main purpose of this thesis is to create a fully digitally controlled filter at frequencies above 1 MHz based on LT1568 integrated circuit. The main circuit parameters such as cut-off frequency, gain, filter order and type of approximation function are digitally controlled. Analysis of parasitic effects of digital potentiometers is included. The integrated circuit functionallity is demonstrated by LTspice circuit simulator. Finally, the experimental measurement results for various circuit parameters setting are included.
Description
Citation
HUBKA, P. Digitálně řízený multifunkční filtr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO