Urbanistické řešení vybavenostního centra obytného souboru Brno-Lesná

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá návrhem úprav území na jižním okraji brněnského sídliště Lesná, vymezeného z jižní strany tratí, ze západní křižovatkou Okružní-Generála Píky, ze severní ulicí Heleny Malířové a z východní křižovatkou Merhautova-Okružní-Seifertova. V analytické části práce je proveden zevrubný průzkum jižní části sídliště Lesná a na jeho základě jsou stanoveny nejpalčivější problémy tohoto území. V návrhové části je následně zpracována urbanistická studie daného území, zaměřená na řešení zmíněných problémů. Navrženo je zejména sjednocení obou jeho polovin centrálním prostorem umožňujícím přímý přístup na vlakovou zastávku, rozšíření komunikace v ulici Okružní a vložení tramvajové trati do její osy a doplnění budovy úřadu městské části Brno-Sever do spodní poloviny území pro zvýšení jeho atraktivity.
The thesis proposes a modification of an area on the southern edge of a Brno housing estate Lesna, defined by train tracks from the south side, třída Generála Píky-Okružní crossing from the west, Heleny Malířové street from north and Okružní-Merhautova-Seifertova crossroad from the east. A thorough survey of the southern part of the Lesná settlement is carried out in the first part and the most pressing problems of the region are determined. The following part is then an urban planning study, aimed at dealing with discovered problems. The proposed design deals mainly with unification of two halves of the central area to allow for direct access of the train station, enlargement of a main road in the Okružní street to incorporate a new tram line and placement of a new office building for Brno-Sever municipality in the bottom half of the territory to increase its attractiveness.
Description
Citation
FILIPEC, J. Urbanistické řešení vybavenostního centra obytného souboru Brno-Lesná [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO