Architektonická studie kostela pro sídliště Líšeň-Vinohrady v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním záměrem diplomové práce bylo navrhnout stavbu naplňující požadavky vyhlašovatele a zároveň mající kladný dopad na svoje území v užších i širších souvislostech. Sem můžeme zahrnout zvýšení počtu církevních objektů, zkvalitnění sídlištní zástavby, rozšíření nabídky společenských a volnočasových aktivit a kultivaci terénu a zeleně. To vše na základě posouzení lokality i v jejím kontextu a dalších souvislostech (kulturní, historické). Objekt má nejen poskytnout zázemí všem stanoveným činnostem, ale rovněž sloužit jako reprezentativní stavba, lákající nové návštěvníky. Jedná se o aktivní prostor, propojující městské obyvatelstvo s kulturou, přírodou a především Bohem – a to s přispěním umístění na viditelné, atraktivní lokalitě s dobrým přístupem. Bude se jednat o dominantní stavbu poukazující na svůj účel, sounáležící se svým okolím a funkčně napojenou na kulturně-společenské dění v líšni s přesahem na celoměstský rozměr.
The main aim of the diploma thesis was to design a building that meets the requirements provided by the announcer and at the same time has a positive impact on the area in both closer and larger context. This may include increasing the number of ecclesiastical buildings, improving the quality of local architecture, expanding the range of social and leisure activities, and cultivating terrain and greenery. All of above on the basis of the analysis of the locality in its context and further coherences (cultural, historical). The object is not only to provide background to enlisted activities, but also to serve as a representative building attracting new visitors. It is an active space connecting the urban population with culture, nature and above all God - with the help of its location on a visible, attractive place with good access. It will be a dominant building expressing its purpose, related to its surroundings and functionally cooperating with the cultural and social happening in Líšeň with a transition to a city-scale dimension.
Description
Citation
SEIDL, Š. Architektonická studie kostela pro sídliště Líšeň-Vinohrady v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO