Kompaktní formy bydlení v Brně, Černá Pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh nové obytné čtvrti na území kasáren v Brně, Černých Polích. Momentálně málo využívaný areál tvoří výraznou prostorovou bariéru v městském organismu a pomalu chátrá. Návrh začleňuje území do okolní zástavby a snaží se maximálně využít jeho kladných stránek. Na místě je navržena nejen klidná obytná čtvrť, ale také radnice, obchody, studentské koleje, základní a mateřskou škola a dává tak vzniknout vyváženému celku komunikujícího s okolím.
Subject of my diploma thesis is to design new residential neighborhood on sight currently occupied by Barracks in Brno, Černá Pole. It is little used in the moment and forms spacial barrier in city organism and is slowly detracting. New proposal integrates area into surrounding development and is trying to maximally utilize its positive aspects. On site is not proposed just quiet residential neighborhood, but also city hall, shops, college dorm, primary school and kindergarten, creating a balanced unit communicating with the surrounding area.
Description
Citation
JANÍK, T. Kompaktní formy bydlení v Brně, Černá Pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO