Kompaktní formy bydlení v Brně, Černá Pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem práce je navržení kompaktního bydlení s odpovídající občanskou a veřejnou vybaveností na ploše současných kasáren v Černých Polích, řešená plocha 16,97ha. Návrh respektuje okolní zástavbu, kdy na ni navazuje blokovou strukturou nájemných městských domů. Výsledkem je scelení území a vytvoření nového lokálního centra. Návrh usiluje o urbanisticky funkční typ zástavby městského charakteru s kladením důrazu na funkčnost, přehlednost a čistotu celkového konceptu.
The aim of the thesis is to design a compact housing with appropriate public services in the current barracks area in Černá Pole which is 16.97 ha large. The project respects existing buildings as it continues with a block structure of urban rental houses. The result is the area unification and creating a new local centre. The project strives for a functional urban development as it emphasizes the concept functionality, clarity and purity.
Description
Citation
KUBA, J. Kompaktní formy bydlení v Brně, Černá Pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO