Velká příležitost pro městský zámek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je architektonická studie rekonstrukce zámku v Hrušovanech nad Jevišovkou. Zámek je kulturní památkou, ale je v současné době opuštěný a zchátralý. Nové využití má za úkol navrátit do zámeckého areálu život a přilákat do města turisty. Objekt je využíván polyfunkčně. Slouží jako galerie, vinárna, hotel a kavárna. Také se v něm nachází multifunkční sál, reprezentační prostory a obřadní síň. Součástí návrhu je i zahrada, která je navržena tak, aby umocnila zámeckou atmosféru. V přední části zahrady je navržen vodotrysk s lavičkami a květinové záhony, v zadní části je nádvoří s posezením pro hosty kavárny, bylinková zahrada, amfiteátr pro hudební a kulturní akce a parkoviště pro návštěvníky.
The subject of this thesis is an architectural study of reconstruction of chateau in Hrušovany nad Jevišovkou. The chateau is a cultural heritage but it is currently abandoned and derelict. The new usage is aimed at bringing life back to the chateau grounds and atracting turists into the city. The building is used polyfunctionaly. It serves as a galerry, wine bar, hotel and cafe. The multifunctional hall, reprezentative room and ceremony hall are also included. The part of the plan is a garden designed to enhance the chateau atmosphere. The front yard is decorated with a fountain, benches and flower beds. Behind the chateau is a courtyard with a seating area for cafe guests, a herb garden, amphitheatre for musical and cultural events and a parking lot for visitors.
Description
Citation
NESVADBOVÁ, M. Velká příležitost pro městský zámek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO