Náměstí míru - dostavba a rekonstrukce veřejného prostoru v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce Náměstí míru – dostavba a rekonstrukce veřejného prostoru se zabývá analýzou stávajícího stavu vymezené části Masarykovy čtvrti, vyhodnocením problémů pomyslného centra čtvrti a návrhem zástavby spolu s fungujícím dopravním řešením . Cílem práce je definovat Náměstí Míru jako fungující veřejný prostor, se kterým se lidé mohou ztotožnit. Upravit dopravní řešení tak, aby nedocházelo ke zmatečným situacím a kolizím mezi pěšími, tramvajemi a automobily. Navrhnout zde novou zástavbu, která nahradí plochy brownfields, dá vzniknout novým bytovým jednotkám a nabídne možnosti aktivního využití parteru. Důraz návrhu je kladen na moderní urbanistické přístupy a názory 21. století, kompaktní zástavbu, polyfunkčnost staveb a stanovení priorit při plánování měst a veřejných prostor, kdy se na první místo dostává samotný člověk, jeho zájmy, potřeby a každodenní život.
Diploma thesis „Náměstí Míru – extension and rehabilitation of public space in Brno“ deals with the analysis of the current state of defined part of Masaryk district, the evaluation of the problems of the imaginary city center and the design of buildings along with the working transport solution. The aim of the thesis is to define „Náměstí Míru“ as a functional public space, that people can identify with. To modify traffic solutions to avoid confused situations and collisions between pedestrians, trams and cars. To design new buildings to replace brownfields, create new housing units, and offer opportunities for using an active parterre. Emphasis is placed on modern urbanistic approaches and views of the 21st century, compact building, multifunctionality of buildings, and prioritization of city planning and public spaces with priority on human, his interests, needs, and everyday life.
Description
Citation
BĚLOVSKÝ, M. Náměstí míru - dostavba a rekonstrukce veřejného prostoru v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO