Respirační biofeedback

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je rozebrat biologickou zpětnou vazbu, její využití a typy biofeedbacku, které se dají použít. Jsou zde rozebrány jednotlivé typy her, které se používají pro tuto terapeutickou léčbu. Je zde podrobněji popsán způsob měření respiračního biofeedbacku pomocí hrudního popruhu. Pro měření je využita akviziční jednotka MP35 a program LabView, do kterého je přiveden signál přes měřící kartu NI USB-6221. V této práci je také rozebrán protokol pro měření úlohy Respirační biofeedback. Další důležitou částí je vlastní návrh hry v programovacím prostředí LabView 2010. Jsou zde použity čtyři hry pro měření respiračního biofeedbacku.
The aim of this study is to analyze biological feedback, its use and types of biofeedback, which can be used. There is also enumeration of different types of games, which are used for the therapeutic treatment. This work describes in detail the measurement of respiratory biofeedback with chest strap. MP35 acquisition unit and a LabView program, in which the signal is transmitted through the measuring card, is used for measure. This work also describes the role of protocol for measuring respiratory biofeedback. The other important part of this study is the own draft of games made in LabView 2010. This program includes four theapeutic games.
Description
Citation
JÍNA, M. Respirační biofeedback [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO