ARC filtr kmitočtového analyzátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a realizace aktivního kmitočtového filtru typu pásmová propust 4. řádu, u které bude možno elektronicky přelaďovat rezonanční kmitočet v rozsahu 10Hz až 100kHz a nastavovat šířku pásma. V práci jsou rozebrány dvě možnosti zapojení filtru pomocí kaskádní syntézy. Pro výběr lepší varianty je provedena simulace filtrů v programu Pspice. Na základě simulací, počtu použitých prvků a možnosti elektronického přelaďování je vybrána lepší varianta zapojení. Toto zapojení je realizováno, proměřeno a nakonec porovnáno se simulacemi.
The aim of this work is to propose and realization an active frequency filter with a 4th grade bandpass for making it possible to electronically tune the resonant frequency in range of 10Hz to 100kHz and adjust bandwidth. The thesis discussed two possibilities of filter connections using cascade synthesis. To choose a better option a filter simulations were made in Pspice. Based on the simulations, the number of components and the possibility of electronic tuning a better option is selected. This circuit is implemented, measured and then compared with simulations.
Description
Citation
JANEČKA, M. ARC filtr kmitočtového analyzátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO