Vývoj a vlastnosti historické zdící malty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem a vlastnostmi historické malty, zejména pak vápenným maltám a jejich modifikaci pomocí pucolánů. U receptur navržených v experimentální části je pro modifikaci použit metakaolin. Technologické a aplikační vlastnosti malt vyrobených z těchto receptur jsou pak srovnávány s komerční maltou SCHWENK TM 5, která je modifikována suevitským trasem.
This bachelor’s thesis deals with development and propertied of historic masonry mortar, especially lime mortars and their modifications using pozzolan. In the recipe developed in the experimental part, metakaolin is used for the modification. The technological and application properties of mortars made from these formulations are then compared with the commercial mortar SCHWENK TM 5, which is modified by the suevite trass.
Description
Citation
LIŠOVSKÝ, M. Vývoj a vlastnosti historické zdící malty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO