Revitalizace a protipovodňová opatření na Oslavě a vybraném přítoku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřená na protipovodňovou ochranu města Oslavan na řece Oslavě a jejích přítoku Balinky. Byly odebrány vzorky splavenin na určení zrnitostní křivky. Vstupní data byla získána od Povodí Moravy s. p. a byly vypočteny v programu HEC-RAS. Vytvořila se analýza hladin a splavenin a byla navržena opatření proti povodním. Tok byl opět vypočten s navrženými opatřeními a opět byl analyzován. Na konci práce byla zhodnocena navržená opatření.
The thesis is focused on the flood protection of the town of Oslavan on the river Oslava and its tributary Balinka. Sample samples were taken to determine the grain curve. The input data were obtained from the Povodí Moravy s. p. and were calculated in the HEC-RAS program. A level and flood analysis was developed and flood control measures were proposed. The flow was again calculated with the proposed measures and re-analyzed. At the end of the work the proposed measures were evaluated.
Description
Citation
KOPULETÝ, M. Revitalizace a protipovodňová opatření na Oslavě a vybraném přítoku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO