REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Inspirací pro mou práci bylo dílo Jana Amose Komenského Labyrint světa a ráj srdce. Kde Labyrint představuje předpolí květné zahrady v Kroměříži a ráj srdce pak samotná Květnice a Štěpnice Libosadu. Předpolí jsem rozdělil na pět světů Svět Poznání, Svět Klamu a iluze, Svět Budoucnosti, Svět Zahradnictví a Svět Zrození). Každý svět je originální a jedinečný svým obsahem a pojetím. V předpolí kroměřížských zahrad jsem zrekonstruoval vstupní budovu a vytvořil zde dvoupatrovou budovu Edukačního centra s investorem požadovanými místnostmi, aulou, výstavní místností a toaletami. Dále pak jednopatrový Zahradnický domek, sklad, dva skleníky a výstavní dílnu s prodejnou.
As an inspiration I choose a piece of the czech author Johann Amos Comenius – The Labyrinth of the world and the Eden of the heart.The Labyrinth of the world stands for the foreland, which a projected in my work and the Eden of the heart symbolise the rest of the floral garden (Květnice a Štěpnice). A main idea by my project was the deviding into several worlds. I choose five and I transfer them into this area. There are: World of Knowledge, World of Illision, World of Future with a topic of global warming, World of Gardening and World of new Birth. Each world and his equipment correspondents with the main idea of explizit world. In foreland in entrance area I rebild a two.storeyed Education center with requiered rooms such as exhibition room, aula, library and toilets. Then I project another buildings: store, two Greenhouses and Gardening House. It has one flour and includes store gor garders, exhibitoinworkshop and a shop.
Description
Citation
NOVOTNÝ, V. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing.arch. František Šmédek (předseda) doc. Ing. arch. Miloslav Konvička, CSc. (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Zdeněk Makovský (člen) Ing. arch. Jan Sochor (člen)
Date of acceptance
2009-05-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO