Studium vlivu vneseného provzdušnění na parametry provzdušněných betonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na provzdušněné betony, jejich parametry složení a vlastnosti. Dále se práce zaměřuje na studium vlivu vneseného provzdušnění do čerstvého betonu, na jeho vlastnosti v čerstvém i ve ztvrdlém stavu. Důraz je kladen na posouzení míry provzdušnění v čerstvém betonu, v porovnání s různými parametry betonu ztvrdlého, zejména obsahu vzduchu ve ztvrdlém betonu a trvanlivosti betonu. Shrnutí je doplněno popisem zkoušek distribuce vzduchových pórů v čerstvém a ztvrdlém betonu, popisem jednotlivých provzdušňovacích přísad a porovnáním vlivu provzdušňovacích přísad na trvanlivost betonu.
Bachelor thesis is focused on aerated concrete, their parameters of composition and properties. Further, the thesis focuses on the study of the effect of the introduced aeration on fresh concrete on its properties in both fresh and hardened state. Emphasis is placed on the assessment of the aeration rate in fresh concrete, as compared to the various parameters of hardened concrete, especially the content of hardened concrete and the durability of concrete. The study is complemented by a description of air pore distribution tests in fresh and hardened concrete, a description of individual aeration additives and a study of the influence of aeration additives on the durability of concrete.
Description
Citation
URBÁNEK, L. Studium vlivu vneseného provzdušnění na parametry provzdušněných betonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO