Rekonstrukce stavidlového jezu na řece Bystřici v Kunčicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V rámci práce je proveden návrh rekonstrukce stávajícího stavidlového jezu na řece Bystřici v říčním km 17,650. V současném stavu (2017) je zde stavidlový jez o čtyřech na sobě nezávislých polích. Tato konstrukce je v zájmové lokalitě nevhodná z důvodu zachycení plavenin na vodících profilech pro stavidlové tabule při vyšších průtocích, což snižuje průtočné kapacity jezového profilu a následně rozliv řeky Bystřice do přilehlé vesnice Kunčice. Jako řešení byla zvolena rekonstrukce na pohyblivou hradící konstrukci s automatickou regulací hladiny – vakový uzávěr. Tento návrh je následně srovnán s předchozím návrhem investora po stránce ekonomické, hydraulické a provozní.
This thesis is about reconstruction of existing floodgate weir on the river Bystřice in river km 17,650. In actual state (2017) there is floodgate weir with four independent flow fields. This construction is inappropriate in the locality due to the capture of floating debres on the guiding profiles of the weir boards at higher flows, which reduces the flow capacity of the weir profile and consequently the flow over banks of the river Bystřice into the village of Kunčice. As a solution, the reconstruction was chosen as a movable structure with automatic water level control – rubber weir. This proposal is then compared to the previous investor's proposal on the economic, hydraulic and operational aspects.
Description
Citation
SVATOŠ, P. Rekonstrukce stavidlového jezu na řece Bystřici v Kunčicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO