Ověření využitelnosti ultrazvukové impulsové metody pro hodnocení mrazuvzdornosti betonových cihel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá ověřením využitelnosti ultrazvukové impulsové metody pro stanovení mrazuvzdornosti betonu. V teoretické části je pojednáno o základních charakteristikách vibrolisovaného betonu, popisu působení mrazu a rozmrazování na beton a další faktory ovlivňující mrazuvzdornost betonu. Následně jsou sumarizovány normové požadavky na betonové zdící prvky, zkušební postupy pro zkoušení mrazuvzdornosti nedestruktivními i destruktivnímu metodami betonu a dalších stavebních materiálů a jejich systémy vyhodnocování. Druhá část bakalářské práce je věnována analýze a vyhodnocení výsledků a souvislostí experimentálních prací, ve kterých byla provedena zkouška mrazuvzdornosti betonových cihel cyklickým zmrazováním, a jejich zkoušení nedestruktivní ultrazvukovou impulsovou metodou a zároveň destruktivním způsobem.
Purpose of Bachelor thesis is to verify use of the utrasonic impulsive method to determine frost resistence of the concrete. Theoretical part disscusses about basic characteristic of a vibropressed concrete, description of a causes of frost and defrosting on the concrete. As well further factor simple menting frost resistance are reviewed. Summary is followed with standard requirements forwall concrete elements, trial proceduresfor non destructive and destructive methods for concrete and other construction materials and thein evaluation systems. Second part of Bachelor thesis is dedicated to analyse and evaluate results and relationship of trials used for testing of a concrete brick in frost resistence with use of cyclic freezing and use of a trial non destrucive ultrasonic impulsive method as well destructive mode.
Description
Citation
KAŠPAROVÁ, J. Ověření využitelnosti ultrazvukové impulsové metody pro hodnocení mrazuvzdornosti betonových cihel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO