Rodinný dům s kadeřnictvím v Havlíčkově Brodě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zpracována na téma rodinný dům s provozovnou (kadeřnictvím) v Havlíčkově Brodě a obsahuje kompletní dokumentaci pro provádění částečně podsklepené stavby. Rodinný dům je navržen pro čtyři osoby a je řešen jako třípodlažní s částečným podsklepením a funkčně odděleným provozem jednopodlažního bezbariérově řešeného kadeřnictví. Obvodové konstrukce v suterénu jsou navrženy z tvárnic ztraceného bednění, které jsou vyplněny betonem, vyztužené betonářskou výztuží a zatepleny extrudovaným polystyrenem. Obvodové zdivo v nadzemní části je navrženo z pórobetonových tvárnic PORFIX a zatepleno čedičovou vlnou, zateplení splňuje podmínky ETICS. Svislé nosné vnitřní konstrukce ve všech podlažích jsou též navrženy z pórobetonových tvárnic PORFIX. Vodorovné nosné konstrukce tvoří předpjaté stropní panely SPIROLL. Rodinný dům a kadeřnictví je zastřešeno jednoplášťovou plochou střechou, garáž rodinného domu je zastřešena vegetační střechou.
The bachelor´s thesis deals with the project of a detached house with a hairdresser´s in Havlíčkův Brod. It contains a complete documentation for realizing a building with partial basement. This detached house is projected for four people and designed as a three-floor building with partial basement and functionally separated one-floor hairdresser’s with access for disabled people. The perimeter constructions in the basement are made of breeze blocks of permanent shuttering kits which are filled up with concrete, reinforced and insulated with an extruded polystyrene. The peripheral masonry above-ground is projected of aerated concreted blocks PORFIX and insulated with some basaltic wool, the insulation complies with the conditions of ETICS. The vertical bearing internal wall constructions on all floors are projected of aerated concreted blocks PORFIX as well. The horizontal bearing walls are formed by prestressed ceiling panels SPIROLL. The detached house and the hairdresser´s are covered with one-piece flat roof, the garage has got a green roof.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, L. Rodinný dům s kadeřnictvím v Havlíčkově Brodě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO