Alternativní způsoby odkanalizování obcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se v rešeršní části zabývá návrhem alternativních způsobů odkanalizování obcí. Krátce je popsán vliv způsobu odkanalizování na kvalitu odpadních vod, dále jsou popsány části podtlakových a tlakových stokových sítí a možný postup pro dimenzování. Druhou částí je modelový návrh podtlakové a tlakové stokové sítě v obci Lubná, okres Kroměříž a ekonomické zhodnocení v porovnání s gravitační stokovou sítí. Využitím alternativních metod je možné snížit investiční náklady, především pokud v lokalitě nejsou vhodné podmínky pro stavbu tradiční gravitační stokové sítě.
The first part of thesis focus on design of alternative sewer collection systems. Shortly is described the influence of using alternative sewers to quality of wastewater, next are described parts of pressure and vacuum sewer systems and possible ways for designing. The second part applies known for designing both pressure and vacuum sewer system in municipality Lubna, Czech Republic, and compare the cost of construction of alternative sewer systems with traditional gravity system. It is possible to reduce cost of sewer collection systems using alternative ways, mainly when in the locality are inappropriate conditions for a traditional gravity system.
Description
Citation
PODHRÁZSKÝ, M. Alternativní způsoby odkanalizování obcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO