Nosná ocelová konstrukce sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úkolem této práce je vytvořit návrh nosné ocelové sportovní haly o půdorysných rozměrech 30x63 m ve městě Vyškov. Hala bude využívána k běžným halovým sportům, z čehož plynou minimální požadavky na rozměry konstrukce. Příčná vazba je tvořená příhradovými girlandovými vazníky s táhly, které jsou kloubově uloženy na sloupech. Vzdálenost těchto vazeb je 9 m. Sloupy jsou vetknuté do patek. Prostorovou tuhost zajišťují příčné a podélné ztužidla. Pruty ocelové konstrukce jsou tvořeny válcovanými profily navrhnuty dle platných norem ČSN EN. Materiál konstrukce tvoří ocel S235, S355 případně S460 (běžná ocel).
The project's purpose is to create a design of a steel load-bearing structure of a sports hall with a floor plan measuring 30 x 63 m in dimension. The structure will be used for common indoor sports and consists of main trusses with parabolic chords and piston rods. The trusses are pinned on columns. The centre to centre spacing between the trusses is 9 m. The Columns are fixed to their bases.The Rigidity of the main frame is ensured by a sway and longitudinal bracing system. All bars are rolled steel profiles and are designed according to current ČSN EN standards. All elements are made from class S 235, S 355 or S 460 steel.
Description
Citation
HRTOŇ, V. Nosná ocelová konstrukce sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO