Metodika průzkumu a diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěné konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na diagnostiku dřeva ve dřevěných konstrukcích, převážně s pomocí ultrazvuku. V první kapitole je stručně vysvětlena dřevní hmota, včetně jejích hlavních vlastností, složení a stavby. V části o diagnostických metodách dřeva jsme se zaměřili na vlastnosti dřeva, které tyto metody ovlivňují i na samotné diagnostické metody, jejich popis, potřebné vybavení a z nich plynoucí výsledky. V druhé, praktické části jsou uvedeny konkrétní naměřené hodnoty, které byly získány měřením na vybraném dřevěném prvku a jich následné porovnání a zhodnocení. Text je doplněn o ilustrativní obrázky, grafy a řezy.
This bachelor thesis is focused on diagnostic of wood in the timber structures, The first chapter summarizes the wood matter, including its main characteristics, composition and construction. In the section on wood diagnostic methods, we have focused on the properties of wood, which influence these methods on the diagnostic methods themselves, their description, the necessary equipment and the resulting results. In the second, practical part are given the specific measured values, which were obtained by measuring on the selected wooden element and subsequent comparison and evaluation. The text is supplemented by illustrations, graphs and cuts.
Description
Citation
KOSTEČKA, J. Metodika průzkumu a diagnostické metody pro hodnocení stavu dřevěné konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO