Studium možností ochrany zdiva v záplavových oblastech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se věnuje možnostem primární a sekundární ochrany zdiva v oblasti spodní stavby v záplavových oblastech. Náplní práce je provedení literární rešerše v oblasti zatížení zdiva při povodních a řešení konstrukce tak aby nedocházelo k jeho degradaci a destrukci. Práce se dále věnuje návrhu hydrofobizačních přípravku a technologii výstavby, aby byla zajištěna vodonepropustnost při záplavách nebo povodních. Cílem práce je nalezení optimálního způsobu snížení nasákavosti zdících prvků.
This work is devoted to possibilities of primary and secondary protection of masonry in sphere of lower construction in flood areas. Content of the work is implementation of literary research, which is concerned with load of brickwork during floods and solving a structure so it doesn’t degrade and even destroy. The work is also dedicated in suggestion of hydrophobic preparation and construction technology, which should ensure water impermeability within floods. Goal of the work is finding the optimal method, which can reduce absorption of mason components.
Description
Citation
HELIOVÁ, M. Studium možností ochrany zdiva v záplavových oblastech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO