Vliv teploty prostředí na průběh tuhnutí cementového kamene

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá surovinovým, chemickým a mineralogickým složením portlandského cementu. Jeho technologií výroby, základními slínkovými minerály a jeho hydratací. Je uvedeno i dělení cementů. V rámci experimentální části je sledován vliv extrémně nízké a vysoké teploty na průběh hydratace cementového kamene ve srovnání s referenčním vzorkem hydratovaným za normálních teplotních poměrů.
Bachelor thesis in theoretical part deals with raw material, chemical and mineralogical structure of portland cement. With technology of his production, basics clinker minerals and his hydration. There is indicated also partitioning of cements. In experimental part is observed influence of extremely low and high temperature to the course of hydration of cement stone in compare with reference sample, hydrated at normal temperature conditions.
Description
Citation
KOLAJA, F. Vliv teploty prostředí na průběh tuhnutí cementového kamene [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO