Studium fyzikálně-mechanických vlastností systému syenit-enkláva z lomu Královec

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Autor se v této bakalářské práci zabývá studiem mechanických vlastností syenitoidů a jejich mafických mikrogranulárních enkláv odebraných v aktivně těženém lomu Královec u obce Jaroměřice na Rokytnou. V rešeršní části práce jsou popsány vybrané metody pro určování fyzikálně-mechanických vlastností a je zde také přiblížena geologie zkoumané lokality. V praktické části jsou popsány a diskutovány výsledky z měření fyzikálně-mechanických vlastní těchto hornin.
The bachelor thesis focuses on mechanical properties of syenitoids and their mafic microgranular enclaves collected in actively mined quarry Královec near Jaroměřice nad Rokytnou. In overview part of the thesis are described selected methods for determining the physical-mechanical properties of the rocks as well as geology of the studied site. The practical part brings the results and principal conclusions from the measurements of the mechanical properties of these rocks.
Description
Citation
UMLAUF, J. Studium fyzikálně-mechanických vlastností systému syenit-enkláva z lomu Královec [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO