Možnosti využití odpadního skla v cementových kompozitech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zpracování odpadních skel do cementových kompozitů. Práce obsahuje rešeršní teoretickou část a část experimentální. Konkrétně byla ověřována aplikace odpadního skla zářivkového a skla obrazovkového v dávce 5, 10, 15 a 20 hmotnostních % z dávky cementu. Byly sledovány vlastnosti kompozitů po 7, 28, 56 a 90 dnech. Byla provedena TG a RTG analýza cementových kompozitů s odpadním sklem.
Bachelor thesis deals with the processing of waste glass in cement composites. Bachelor thesis includes a search theoretical and experimental part. Specifically, it was verified by fluorescent waste glass and glass screen at a dose of 5, 10, 15 and 20 weight % of a batch of cement. Properties of composites were examined after 7, 28, 56 and 90 days. We monitored TG analysis and XRD analysis of cement composites with waste glass.
Description
Citation
GOTTWALDOVÁ, A. Možnosti využití odpadního skla v cementových kompozitech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO