Systém pro optické měření otoku končetiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá metodami měření otoků. V práci jsem navrhl hardwarové a softwarové řešeni přístroje pro rekonstrukci povrchu části končetiny. Práce má za cíl zhodnotit a diskutovat možnosti tohoto zařízení. Pro vytvoření 3D modelu scény (končetiny) z 2D obrazů jsem vytvořil rekonstrukční algoritmus. Pro akvizici obrazů bylo zkonstruováno zařízení ovládané platformou Arduino, celé zařízení bylo realizováno v programovém prostředí Matlab. V závěru práce je uvedeno možné další vylepšení přístroje pro jeho využití v praxi.
This thesis deals with methods of edema measuring. In my work, I designed hardware and software solutions for a device reconstructing surface of the limb part. Purpose of my work is evaluating discussing possibilities of this device. For making 3D reconstruction of scene from 2D images I made reconstruction program. For acquisition of images a device controlled by Arduino platform was constructed, the whole device is realized in program language Matlab. In the end of the thesis is described, how to improve the device for using in real conditions.
Description
Citation
ŠEPTUN, R. Systém pro optické měření otoku končetiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-08-31
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky Ing. Sekora položil otázku Proč jste neměřil na předloktí místo prstu? Jaká je minimální vzdálenost mezi objektem a kamerou? Jak velké by muselo být rameno aby byla splněna původní myšlenka zadání? Ing. Mézl O jakou kameru se jedná? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO