Automatické řízení výpočtu ve specializovaném výpočetním systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá automatizací řízení výpočtů ve specializovaném systému. Nejprve je čtenář seznámen s numerickým řešením diferenciálních rovnic pomocí metody Taylorovy řady a s numerickými integrátory. Praktickým cílem této práce je analýza paralelních vlastností metody Taylorovy řady a specifikace paralelních matematických operací. Je proveden návrh řízení systému pro tyto operace.
This work deals with the automatic control of calculations of specialized system. The reader is acquainted with the numerical solution of differential equations by Taylor series method and numerical integrators. The practical aim of this work is to analyze parallel characteristics of Taylor series method, specification of parallel math operations and design of control of this operations.
Description
Citation
OPÁLKA, J. Automatické řízení výpočtu ve specializovaném výpočetním systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-08-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete princip transformace rovnice (3.12) na str. 10 na soustavu 2 obyčejných diferenciálních rovnic (ODR) - počáteční úlohy. Znázorněte poté přesně v obrázku 3.1 výskyt funkce sin(t). Jako zajímavá se jeví analýza výpočtu funkce v rovnici (10.36) na str. 51 pomocí tvořících diferenciálních rovnic (10.44),(10.45). Objasněte výpočet uvedený v Tab. 10.5. Kde se přesně ve výpočtu vyskytuje integrační krok numerické metody 'h'? Jak velkou soustavu ODR (kolik integrátorů) jste schopen řešit na přípravku FITkit? Je možnost rozšíření Vašeho systému na architekturu Xilinx-Virtex, případně využít k výpočtům grafické akcelerátory nebo jiné HW akcelerátory?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO