Mobilní aplikace typu klient-server

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací klientské i serverové části aplikace pro zasílání textových a multimediálních zpráv mezi uživateli. Návrh respektuje znovupoužití komponent pro jejich jednoduché zařazení do jiné aplikace. Součástí práce je detailní rozbor komunikačních protokolů využívaných pro tento typ aplikace, popis možností platformy iOS a vývoj na této platformě. Na závěr je shrnuta implementace a její možná rozšíření.
This master thesis is focused on designing the client and the server part of an application for text and multimedia communication between its users. The design takes into account reusing of the components and making them easily embeddable into another application. The project consists of a detailed analysis of communication protocols used for this type of applications, a description of possibilities of the iOS platform and development on this platform. Finally, the implementation and its possible extensions are described.
Description
Citation
MANĎÁK, R. Mobilní aplikace typu klient-server [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jak probíhalo testování práce? Jak jsou s aplikací spokojení její uživatelé? Přemýšlel jste o možnosti postavení aplikace jako rozšíření nad open-source nástrojem Jabber a protokolem XMPP? Pak by asi nebylo nutné programovat celou aplikaci od začátku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO