Webový nástroj pro testování pomocí Q-řazení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Q-řazení je jednou z metod používaných pro zjišťování názorů lidí na zkoumané téma. Cílem této práce je seznámit čtenáře s návrhem a tvorbou webové aplikace realizující Q-řazení. Zaměřil jsem se především na uživatelské rozhraní, které ve velké míře ovlivňuje počet úspěšně dokončených průzkumů. K řešení jsem použil běžně dostupné webové technologie. Výsledkem je webová aplikace, která zadavatelům umožňuje prostřednictvím administrace vytvoření vlastního průzkumu a respondentům poskytuje jednoduché uživatelské rozhraní, které jim usnadňuje proces řazení.
Q-sorting is one of many methods used to determine people's subjectivity. The main goal of this thesis is to present ways used to design and create web application for Q-sort method. I have been focusing mainly on designing user interface which greatly affects the number of successfully finished surveys. To accomplish this, I have used common web technologies. The result is a web tool which allows to create and manage new surveys. For respondents it provides simple and intuitive user interface which makes the process of Q-sorting easier.
Description
Citation
PERSICH, A. Webový nástroj pro testování pomocí Q-řazení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Během testování se podařilo dostat aplikaci do stavu, kdy po prvním kroku vypisovala: "Chyba při ukládání! Nelze pokračovat. Zkuste obnovit stránku." a nebylo možné Q-řazení dokončit. Víte čím byl tento stav způsoben? V práci jste se zaměřil i na možnost identifikace respondenta pro pozdější srovnání jeho odpovědí. Existuje tedy možnost exportovat výsledky selektivně pro konkrétní respondenty, nebo nějak identifikovat odpovědi jednotlivých respondentů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO