Inovace systému pro automatizované integrační testy elektronických jednotek vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou softwarových nástrojů pro automatizované integrační testy elektronických jednotek vozidel. Konkrétně je zaměřena na nástroj TestAut 2, který je vyvíjen společností e4t a využíván pro testování vozů značky Škoda. Cílem této práce je porovnání tohoto nástroje s podobnými produkty v automobilovém průmyslu. Práce tedy obsahuje analýzu stávajícího nástroje TestAut 2 a popis principů a vlastností nástrojů EXAM, MODENA a PROVEtech. Z těchto získaných informací je vybrána množina principů považovaných za výhodné. V další části práce je popsána implementace těchto principů do nástroje TestAut 2, testování jejich funkčnosti a zhodnocení jejich přínosu. Závěrem je navrhnuto další vylepšení upravovaného nástroje.
This master's thesis deals with the issue of software tools for automated integrational ECU testing. It is specifically focused on TestAut 2 tool, which is developed by e4t company and used for testing of Skoda cars. Goal of this thesis is comparison of TestAut 2 against similar tools used in automotive industry. This work contains analysis of TestAut 2 tooland description of principles and features of EXAM, MODENA and PROVEtech tools. Set of principles considerd as advantageous is chosen from collected information. Next part of this thesis describes implementation of chosen principles to TestAut 2 tool, verification ofit's functionality and evaluation of it's benefits. In the conclusion author suggests another improvements that can be done.
Description
Citation
KYLOUŠEK, J. Inovace systému pro automatizované integrační testy elektronických jednotek vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D . Otázky u obhajoby: Stručně uveďte, co konkrétně je v realizačním výstupu (především pak ve zdrojových kódech) Vaše vlastní práce, a co bylo převzato z předchozí verze software. Velká část navržených a realizovaných změn software připomíná práci synchronizačního software. Proč jste některé z dostupných řešení nepoužil při řešení synchronizace souborů se serverem? Je potřeba provádět synchronizaci se serverem vždy při spuštění lokální instance nebo je to nutné pouze jednou, při aktualizaci na novou verzi aplikace?  Jak probíhá porovnání obsahu souborů nahrávaných na server z lokálního stroje? Jde o porovnání obsahu, velikosti nebo je prováděna hlubší analýza?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO