Mobilní aplikace - bezbariérové trasy v rámci centra města

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce popisuje základy frameworku Android z hlediska budoucího vývoje mobilních aplikací. Čtenář bude seznámen se stávajícími aplikacemi pro podporu tělesně postižených. Dále bude popsán návrh a implementace nové mobilní aplikace, zobrazující informace o vybraných budovách a poskytující možnost zadávání překážek nacházející se na veřejném prostranství v blízkosti centra města Brna. V neposlední řadě bude vysvětlen princip zvoleného postupu nalezení potenciálně bezbariérových tras, během kterého je brán zřetel na aktuální stav databáze překážek.
This diploma thesis describes the fundamentals of the Android framework for the future development of mobile applications. The reader will be introduced to existing applications for the support of physically disabled people. It will also describe the design and implementation of a new mobile application, displaying information on selected buildings and giving the possibility of marking obstacles in the public space near the city centre of Brno. Finally, the principle of the chosen procedure of finding potentially barrier-free routes, during which the state of the obstacle database is taken into account, will be explained.
Description
Citation
PODOLA, A. Mobilní aplikace - bezbariérové trasy v rámci centra města [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Trenz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jaký je největší nedostatek vytvořené aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO